Kirja: Pätkiä & potkuja

25,00 

Anna lahjaksi kirja, josta on apua ja hyötyä!

Suomessa on kymmeniä tuhansia naisia, joita syrjitään työelämässä heidän ikänsä vuoksi. Nuoret naiset kokevat raskaussyrjintää, kun työnantaja ei palkkaa heitä ”raskausriskin” vuoksi. Yli 50-vuotiaita naisia sanotaan irti yt-neuvotteluissa. Sen jälkeen heidän on vaikea työllistyä.

Pätkiä & potkuja (Sirpa Pääkkönen). Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä on ajankohtainen puheenvuoro. Kirja esittelee uusinta ikäsyrjintää koskevaa tutkimusta ja keinoja, miten sitä voidaan torjua. Useat naiset kertovat kirjassa kokemastaan ikäsyrjinnästä. Miltä tuntuu, kun työnantaja katsoo kuusikymppistä naista silmiin ja sanoo, että meillä on ongelma: liikaa ikäisiäsi työntekijöitä, ymmärräthän?

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tietoa ikäsyrjinnästä. Se antaa myös vinkkejä, mitä voi tehdä, jos joutuu itse syrjityksi. Kirja kertoo, miten asennemuutos ja poliittinen päätöksenteko auttavat poistamaan ikäsyrjintää. Ikäsyrjinnän torjuminen on koko yhteiskunnan etu.

Lisätiedot

Paino 254 g
Tekijät

Sirpa Pääkkönen
Pätkiä & potkuja. Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä
Nidottu, 160 sivua
ISBN: 978-952-5356-07-6
Avisado, 2020

Arvostelu

Kulttuuritoimituksen kriitikko arvioi kirjan sen ilmestyessä 2020. Voit lukea arvostelun tästä: https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/artikkelit-kirjallisuus/riittaisi-kun-tuntisi-lain-ja-ihmista-sirpa-paakkonen-teki-tarkean-kirjan-naisten-kokemasta-ikasyrjinnasta/

Pin It on Pinterest

Share This